Bwin

Bwin kanske låter som en rapartists namn, men är ett spelföretag. De hette förr Betandwin.com och är ett bettingföretag online. Företaget har funnits ända sedan 1999, då det startade i Wien. Idag är det världens största börsnoterade företag i sin bransch. Företaget har vuxit sedan starten och som ett exempel på detta kan nämnas att de köpte ett svenskt företag 2006, som då hette Ongame men döptes om till Bwin games AB när det fick nya ägare.

Man uppskattar att Bwin har ca 13 miljoner registrerade kunder i hela världen. De arbetar med olika typer av licenser beroende på vilka länder det gäller. Ofta kan man se livestreamade stora matcher som t.ex. fotbollsmatcher i tyska Bundesliga eller tennis, basket och mängder av andra sporter. Man kan givetvis betta på dessa matcher.

Bwin samarbetar på flera olika nivåer med olika partner inom spelbranschen för att få allt att fungera på bästa sätt i varje region där de finns. De har över 25 olika marknader och givetvis finns olika regler i olika länder som styr över hur spelmarknaden får gå till.
Bwin är också känt för att vara sponsor inom vissa sporter, exemplevis sponsrar de tröjorna till Real Madrid och till Bayern München.